Riet van Haeringen

Gedichten

Op 11 oktober 2007 werd in de Utrechtse Dom deze gedichtenbundel ten doop gehouden.

Er verschenen eerder al drie dichtbundels van haar, Utrechtse gebruiksgedichten (1983), Horen, Zien en Zingen (Kampen 1992) en Om Toch (2002).

Daarin is ze een mens van weinig woorden. Het zijn soms vrije, meestal gebonden verzen, vaak om te lachen, soms juist niet, maar altijd is de grondtoon die van hoop. Hoewel haar avonturen niet altijd plezierig zijn, is cynisme haar vreemd. Ze heeft ook in haar werk in haar tweede huis, de Domkerk, meer vragen dan antwoorden.

Maar als het erop aankomt hoort ze zichzelf woorden spreken waar de ander iets aan zegt te hebben. Met die hoop stuurt ze haar nieuwe bundel Avonturen de wereld in.

Maria Nizia (Riet) van Haeringen -’t Hart (*1927), neerlandica en theologe, was lerares Nederlands en godsdienst, laatstelijk aan het Christelijk Gymnasium te Utrecht en is intensief betrokken bij het Citypastoraat Domkerk te Utrecht. Zij schreef diverse spelen voor de Domkerk: Alles draait om de koster, 10 Sint Maartensspelen, Hoe nu verder (jubileumspel 25 jaar Citypastoraat), Toe maar (hertaling van de klucht Nu noch), historische spelen (Hoog bezoek, Berta Jacobs, De onderste Steen) en Bijbelse spelen (Tegenspel, Simson, Jona). Samen met A.C. Voogt stelde ze in 1991 De Utrechtse Domkerk samen.

ISBN: 9789072184559
Prijs: 12,50 (In de kiosk van de Utrechtse Dom slechts € 10,-)